keskiviikko 16. syyskuuta 2020

Loppukesän upea luomuviinitasting nautittiin Koiskalan Kartanossa
Ruokapiirin järjestämä tunnelmallinen luomuviinitasting nautittiin 29. elokuuta 2020 Koiskalan Kartanon ainutlaatuisessa ympäristössä, juhlatilaksi kunnostetussa 1850-luvun savirunkoisessa meijerirakennuksessa. Paikalla oli yhteensä parikymmentä hyvän ruoan ja juoman ystävää.

Laadukkaat luomuviinit tarjoili suomalais-saksalainen perheyritys Weinwelt Langefeld eli Marjut ja Manfred, joiden kanssa ruokapiiri on tehnyt yhteistyötä jo vuosien ajan. He olivat valinneet iltaan 8 erilaista viiniä eri puolilta maailmaa. Jokaisella viinillä oli oma tarinansa ja luonteensa, ja oli mielenkiintoista kuulla viinitilojen taustoista ja erilaisista valmistusmenetelmistä. Illan aikana maistellut viinit alla lueteltuina siinä järjestyksessä kun ne maisteltiin.  

1. Pazo de Mirasoles Albariño 2019 Parra Jimenz

2. Silvaner VDP. Gutswein 2019 Weingut am Stein

3. Grauburgunder Réserve QW 2018 Bietighöfer

4. Scheurebe Spätlese feinherb 2018 Keth

5. Syrah La Circulade IGP 2019 Domaine Bassac

6. Reyneke Organic Cabernet Sauvignon-Merlot 2018

7. Carménère Armador 2018 Odfjell

8. Coste di Moro Montepulciano Riserva DOP 2013 Lunaria


Lue lisää Weinwelt Langefeldin tuotevalikoimasta täältä. 
Koiskalan Kartanon isäntäväki Pauliina Palo ja Kalle Knuuttila (sekä todistettavasti myös jälkikasvu) olivat loihtineet meille herkullisen, sesonkiin sopivan menun.Vihersalaatti, coleslaw, tsatsiki, lammas-kesäkurpitsalasagne / kasvislasagane sekä vadelmapannacotta sopivat erinomaisesti maisteltavien viinien seuraan. Langefeldit olivat lisäksi tuoneet mukanaan upeaa italialaista luomuoliiviöljyä sekä aitoa savolaista muikkukukkoa, jotka - yllätys, yllätys -muodostivatkin mitä oivallisimman makuparin. 

 Koiskalan Kartano on luomumaatila itäisessä Lahdessa, entisen Nastolan kunnan alueella. Kartanon historia ulottuu aina vuoteen 1650 asti. 1800-luvulla kartanon juusto oli niin kuuluisaa, että sitä vietiin Pietariin asti ja Koiskala-juusto paini samassa sarjassa edamin ja emmentalin kanssa. Tänä päivänä kartanon miljöö koostuu yhteensä 26 rakennuksesta, joita isäntäväki Kalle Knuuttila ja Pauliina Palo kunnostavat ja ylläpitävät rakkaudella ja pieteetillä. Luomumaatila tuottaa mm. perunaa ja härkäpapua. Suomenlampaita kasvatetaan pääasiassa maisemahoidollisista syistä; ne huolehtivat perinnebiotoopin ylläpidosta. Lampaanlihaa ja villatuotteita riittää kuitenkin jonkin verran myös myytäväksi. Meijerakennuksessa toimii aika ajoin kartanon oma tilapuoti ja sitä, kuten muitakin kartanon tiloja, on mahdollisuus vuokrata yksityistilaisuuksiin. Lue lisää Koiskalan historiasta ja nykypäivästä täältä. 

Kiitollinen on mieli siitä, että saimme järjestettyä niin lämminhenkisen ja kaikin puolin onnistuneen tilaisuuden tässä koronan varjostamassa tilanteessa. Iso kiitos Langefeldeille, Koiskalan väelle ja kaikille paikalla olleille, oli ilo viettää elokuista iltaa kanssanne.


Sanna Virta, puheenjohtaja Ei kommentteja:

Lähetä kommentti