torstai 22. tammikuuta 2015

Verkkokaupan käyttöä jatketaan

Vuosi on lähtenyt käyntiin hyvin ja kokeilussa oleva verkkokauppa tuntuu helpottavan ainakin jakelun järjestämistä. Onnistuneen kokeilun perusteella hallitus päätti ostaa verkkokauppapohjan täksi vuodeksi. Verkkokaupan lisäksi ruokapiiri on hankkinut käyttöönsä myös maksupäätteen, joten tästä eteenpäin maksut hoidetaan heti noudettaessa tilausta. Pankkikortilla ja Visa Electronilla maksettaessa ei peritä lainkaan laskutuslisää. Luottopuolella maksettaessa peritään 1,00 euron laskutuslisä johtuen pankin palvelumaksuista.

Jakelutilaan on myös ilmaantunut isohko pakastinarkku, eli yhteistyö Leppälän luomutilan kanssa on alkamassa. Leppälän luomutilalta tulee pakastimeen myyntiin lihaa (sekä porsasta että nautaa). Vapaaksi jäävään osaan voidaan ottaa myyntiin muita mahdollisia pakastetuotteita ruokapiirin omien toiveiden mukaisesti. Ensimmäinen lihaerä on tulossa myyntiin lähiaikoina. Pakastelihoja ei tarvitse tilata etukäteen, vaan ne voidaan myydä suoraan pakkasesta.

Tämän vuoden tavoitteena on saada ruokapiiriin lisää jäseniä, jotta kaikki kulut saadaan katettua jäsenmaksuilla. Tällä hetkellä vuoden 2015 jäsenmaksun maksaneita on 45 henkilöä ja tavoitteena on saada jäseniä noin 80. Jäsenten talkoovelvollisuutena on edelleen osallistua jakeluihin 2 x puolen vuoden aikana tai ottaa tehtäväkseen jokin muu sovittu yleishyödyllinen työ. Verkkokaupan ja maksupäätteen myötä jakeluvastaavan tehtävä on helpottunut huomattavasti, joten nimensä voi rohkeasti kirjoittaa myös siihen kohtaan talkoovuorotaulukossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti