perjantai 17. maaliskuuta 2017

Touhutunnelmaa eko-hiustuotteiden työpajassa

Padat pöhisemässä, aromikkaita tuoksuja, kuhinaa, iloista pölinää, ainesten punnitusta, vatkausta… Välineistönä kattiloita, lusikoita, siivilöitä, raastimia, tratteja, mittakuppeja, yrttejä, öljyä, mehiläisvahaa, hunajaa - ihan kuin jouluna! Olenko eksynyt marttojen kokkausklubiin?Eihei! Nyt on Eco hiustuotteiden työpaja. Oppaanamme oli Ekokampaamo Piparmintun Minttu Laurila.

Koska jäsenistömme on kiinnostunut siitä mitä laittaa suustaan alas olemme luonnollisesti myös valveutuneita sen suhteen mitkä aineet joutuvat kosketuksiin ihomme kanssa. Kaikkihan imeytyy ihosta läpi joten ei ole aivan sama, että esim. normaali hammastahnassa sallitaan veneenpohjamaalissa kielletty triklosan* - tai että normikosmetiikasta saattaa löytyä maaöljypohjaisia raaka-aineita (petrokemian teollisuuden ylijäämiä). Entäpä alkyylisulfaatit, jotka taatusti hilseyttävät päänahan ja ovat myös kaloille toksisia?

*tappaa kalat ja vesien pieneliöt

Lisää voit lukea täältä 

Tällä kertaa päätimme valmistaa tuotteet itse ja sehän olikin vallan hauskaa touhua, kuten kuvista näkyy. Sampooseen hauduttelimme kehäkukkaa (kosteuttava) tai nokkosta (rasvoittumista hillitsevä) hyvän tovin ja lisättiin yrttiuutteeseen muut aineet kuten ksantaanijauhe, pesutensidi ja mahdollisesti eteeriset öljyt. Sitten vaan itselle räätälöity sampoo pulloon ja kiva etiketti päälle.

Kotiinviemisinä jokainen sai mukaansa itselle räätälöidyn sampoon, kuohkeuttavan suolasuihkeen ja hiusvahan :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti